Αισθητική Οδοντιατρική Θεσσαλονίκη

Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική?

Η αισθητική οδοντιατρική δίνει έμφαση στην αισθητική βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών (λεύκανση δοντιών, όψεις δοντιών ρητινής, όψεις πορσελάνης, εμφυτεύματα, κτλπ), των ούλων και της σύγκλεισης του ασθενούς, διατηρώντας τις βασικές αρχές της κλασσικής οδοντιατρικής, ώστε να επιτευχθεί το τέλειο χαμόγελο. Από την άλλη, η κλασσική οδοντιατρική επικεντρώνεται στην στοματική υγιεινή, πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ασθενειών του στόματος.

Σήμερα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στον τομέα των οδοντιατρικών υλικών. Αυτό έχει σαν συνέπεια οι οδοντίατροι να χρειάζονται συνεχή ενημέρωση και επιμόρφωση, ώστε να προσαρμόζονται στα δεδομένα. Ταυτόχρονα, οι σύγχρονες αισθητικές οδοντιατρικές τεχνικές, βοηθούν να επιτύχουμε την διατήρηση των φυσικών δοντιών για όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η Αισθητική Οδοντιατρική στη κλινική μας!

Η αισθητική οδοντιατρική προσφέρει πολλές επιλογές, για τους ασθενείς που είναι δυσαρεστημένοι με το χαμόγελο τους. Με τα σύγχρονης τεχνολογίας κεραμικά υλικά έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε εργασίες υψηλής αισθητικής που μπορεί να είναι στεφάνες, προστομιακή επικάλυψη του δοντιού (όψη) ή και ένθετα.

Οι υπηρεσίες της αισθητικής οδοντιατρικής όπως προσφέρονται από την οδοντιατρική κλινική και τους οδοντιάτρους μας είναι:

Tο οδοντιατρείο μας είναι πρωτοπόρο στην ανάπλαση του χαμόγελου, με εμπειρία 20 ετών στον τομέα αυτό. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα έχετε, όσο σύνθετο και αν είναι, γρήγορα και αξιόπιστα με τις πλέον έγκυρες και καινοτόμες τεχνικές.

Για φωτογραφίες περιστατικών που αντιμετωπίστηκαν με αισθητική οδοντιατρική

Αισθητική Οδοντιατρική και σχεδιασμός χαμόγελου!

Σχεδιασμός χαμόγελου ονομάζεται η τεχνική, με την οποία επιτυγχάνεται ανανέωση ή και επανασχεδιασμός του χαμόγελου, με σκοπό τη βελτίωση και εναρμόνισή του με τα χείλη, τα ούλα και το υπόλοιπο πρόσωπο.

“Το χαμόγελο είναι μια καμπύλη, που θέτει τα πάντα σε ευθεία.”

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τη στιγμή που κάποιος έπρεπε να συμβιβαστεί με σπασμένα, λεκιασμένα και στραβά τοποθετημένα δόντια. Τα αισθητικά βελτιωμένα δόντια τώρα φαίνονται πιο φυσικά και είναι πιο μακράς διαρκείας. Η επανάσταση στην τεχνολογία και τα υλικά δικαιολογεί αυτό το γεγονός. Τώρα πλέον συνδυάζουμε επιστήμη και τέχνη για να δημιουργήσουμε το τέλειο χαμόγελο για σας. Έτσι αρχίζει ο σχεδιασμός και και η ανακατασκευή  του χαμόγελου.

Λεύκανση Δοντιών

Το χρώμα των δοντιών δεν είναι ίδιο σε όλους τους ανθρώπους. Πολλοί έχουν σκούρα δόντια εκ γενετής, σε άλλους τα δόντια σκουραίνουν λόγω διατροφής, λήψης φαρμάκων, καπνίσματος ή τραυματισμού. Σημαντικός παράγοντας είναι και η ηλικία. Η λεύκανση δοντιών είναι μια τεχνική με την οποία επιτυγχάνουμε την βελτίωση του χρώματος των δοντιών και την φωτεινότητα τους.

 • Σε ποιες περιπτώσεις εφαρμόζεται:
 • Σε δόντια κίτρινα από την παιδική ηλικία
 • Στα γειτονικά δόντια, πριν την τοποθέτηση μιας προσθετικής εργασίας (π.χ. γέφυρας πορσελάνης) ώστε η γέφυρα να κατασκευαστεί σε πιο ανοικτό χρώμα
 • Όταν κάποιος επιθυμεί συντηρητική θεραπεία ώστε να βελτιώσει την εμφάνιση τους
 • Σε χρώσεις δοντιών από λήψη τετρακύκλινης
 • Σε χρώσεις δοντιών από υπερβολική απορρόφηση φθορίου
 • Σε χρώσεις δοντιών από νικοτίνη
 • Σε χρώσεις δοντιών από τροφές που προκαλούν δυσχρωμίες
 • Σε κηλίδες από φθορίωση
 • Σε μεταβολή χρώματος σχετιζόμενη με τραύμα του πολφού και νέκρωση
 • Σε επιφανειακές ή έντονες και απορροφημένες χρώσεις

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με λέυκανση δοντιών

Όψεις Ρητίνης-Bonding

Με τις όψεις ρητίνης-Bonding μπορείτε να βελτιώσετε τα δόντια σας, να επέμβετε σε σχήμα και χρώμα, ανώδυνα, χωρίς αναισθησία με τη βοήθεια των σύνθετων ρητινών με τον πιο συντηρητικό τρόπο της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής. Δηλαδή τα δόντια απλά ”αγριεύονται” ή σε κάποιες περιπτώσεις τροχίζονται ελαφρά, χωρίς να  τροχίζουμε μεγάλη ποσότητα αδαμαντίνης. Στη συνέχεια ”χτίζονται” στο επιθυμητό σχήμα, κλείνοντας κενά, καλύπτοντας μεγάλες δυσχρωματικές εμφράξεις, ”μπλοκάροντας” για αισθητικούς λόγους σκούρα απονευρωμένα μπροστινά δόντια, και διορθώνοντας στραβά δόντια (στεβλοφυείες) όταν ο υποψήφιος δεν θέλει να υποστεί μια ορθοδοντική θεραπεία, η οποία είναι και η πρώτη θεραπεία εκλογής.

Παράλληλα, είναι μια συντηρητική λύση, απαιτεί λιγοστό χρόνο, ολοκληρώνεται συνήθως σε μια επίσκεψη στον οδοντίατρο και έχει υψηλή αντοχή. Καταρχάς, αφού ολοκληρωθεί ο χρωματικός έλεγχος του δοντιού, εφαρμόζεται η σύνθετη ρητίνη από τον οδοντίατρο και φωτοπολυμερίζεται με ειδική συσκευή. Η ρητίνη μπορεί να χτιστεί με δύο τεχνικές, μία απλή και μία πιο σύνθετη. Οι δύο τεχνικές έχουν διαφορά στην τιμή. Είναι τεχνικές σχετικά χαμηλού κόστους.

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι η πιο σύγχρονη νανόκοκκη σύνθετη ρητίνη , με την οποία μπορούμε :

 • Να καλύψουμε μικρές δυσχρωμίες
 • Να ισιώσουμε ελαφρώς στραβά δόντια
 • Να τροποποιήσουμε επιλεκτικά το σχήμα, το μέγεθος και το χρώμα μεμονωμένων δοντιών
 • Να επιδιορθώσουμε γωνίες που έχουν σπάσει κατά την μάσηση ή λόγω ατυχήματος ή ακόμα και λόγω τριγμού
 • Να κλείσουμε κάποια κενά ανάμεσα στα δόντια
 • Να επιδιορθώσουμε εύκολα μέσα στο στόμα

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με Όψεις Ρητίνης-Bonding

Όψεις Πορσελάνης

Οι όψεις πορσελάνης-Ολοκεραμικά των δοντιών είναι ουσιαστικά ένα λεπτό κεραμικό κέλυφος (πορσελάνη) που τοποθετείται στην μπροστινή πλευρά του δοντιού και συνήθως χρησιμοποιούνται για την συγκάλυψη δυσχρωμιών, φωτίζουν τα δόντια και βελτιώνουν το χαμόγελο.

Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το διπυριτικό λίθιο “IPS e-max”, που είναι το πιο σύγχρονο και με τη μεγαλύτερη αντοχή. Οι όψεις πορσελάνης αποτελούν μια σχετικά γρήγορη και ανώδυνη λύση σε περιπτώσεις δοντιών με σκούρο χρώμα και μη αισθητικό σχήμα. Αρκετές φορές δεν απαιτείται καν η χρήση αναισθησίας. Πλεονεκτούν σε σχέση με τις κλασικές στεφάνες, αφού είναι μια πολύ πιο συντηρητική θεραπεία

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με Όψεις Πορσελάνης-Ολοκεραμικά

Σχεδιασμός χαμόγελου : Όμορφα δόντια-Όμορφο χαμόγελο

Σχεδιασμός χαμόγελου ονομάζεται η τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής, με την οποία επιτυγχάνεται ανανέωση ή και επανασχεδιασμός του χαμόγελου, με σκοπό τη βελτίωση και εναρμόνισή του με τα χείλη, τα ούλα και το υπόλοιπο πρόσωπο.

“Το χαμόγελο είναι μια καμπύλη, που θέτει τα πάντα σε ευθεία.”

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τη στιγμή που κάποιος έπρεπε να συμβιβαστεί με σπασμένα, λεκιασμένα και στραβά τοποθετημένα δόντια. Τα αισθητικά βελτιωμένα δόντια τώρα φαίνονται πιο φυσικά και είναι πιο μακράς διαρκείας. Η επανάσταση στην τεχνολογία και τα υλικά δικαιολογεί αυτό το γεγονός. Τώρα πλέον συνδυάζουμε επιστήμη και τέχνη για να δημιουργήσουμε το τέλειο χαμόγελο για σας. Έτσι αρχίζει οσχεδιασμός και και η ανακατασκευή  του χαμόγελου.

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροροφορίες σχετικά με Σχεδιασμός Χαμόγελου

Αόρατη ορθοδοντική με διαφανείς νάρθηκες

Με τους διαφανείς νάρθηκες ο ασθενής μπορεί να ανεχθεί τη θεραπεία πολύ πιο εύκολα καθώς πρώτον ειναι σαν αόρατα σιδεράκια οπότε δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά αλλα επίσης ο ασθενής μπορεί να τα βάζει και να τα βγάζει όποτε θέλει, όπως κατά τη διάρκεια του φαγητού, καθώς επίσης και κατά το βούρτσισμα οπότε η στοματική υγιεινή καθίσταται πιο εύκολη. Με τους διαφανείς αφαιρούμενους πλαστικούς νάρθηκες που τοποθετούνται πάνω στα δόντια ασκούνται δυνάμεις και πραγματοποιείται ευθυγράμμιση των δοντιών. Οι νάρθηκες αυτοί φοριούνται 22 ώρες το 24ωρο και αλλάζονται κάθε 1-2 βδομάδες.

Πιέστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με Διαφανείς νάρθηκες