Αόρατη Ορθοδοντική με διαφανείς Νάρθηκες, χωρίς σιδεράκια

Αόρατη Ορθοδοντική με διαφανείς Νάρθηκες χωρίς σιδεράκια στη Θεσσαλονίκη!

Στη κλασσική ορθοδοντική χρησιμοποιούνται ακίνητες συσκευές τα γνωστά “σιδεράκια”, τα οποία αν και αποτελεσματικά δημιουργούν αισθητικο θέμα στον ασθενή και δυσφορία στα χείλη και στη γλώσσα. Με τους διαφανείς νάρθηκες ο ασθενής μπορεί να ανεχθεί τη θεραπεία πολύ πιο εύκολα καθώς πρώτον ειναι σαν αόρατα σιδεράκια οπότε δεν γίνονται εύκολα αντιληπτά αλλα επίσης ο ασθενής μπορεί να τα βάζει και να τα βγάζει όποτε θέλει, όπως κατά τη διάρκεια του φαγητού, καθώς επίσης και κατά το βούρτσισμα οπότε η στοματική υγιεινή καθίσταται πιο εύκολη. Με τους διαφανείς αφαιρούμενους πλαστικούς νάρθηκες που τοποθετούνται πάνω στα δόντια ασκούνται δυνάμεις και πραγματοποιείται ευθυγράμμιση των δοντιών. Οι νάρθηκες αυτοί φοριούνται 22 ώρες το 24ωρο και αλλάζονται κάθε 1-2 βδομάδες.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, ασφαλής και απόλυτα αισθητική.

Με την τεχνική αυτή ελαχιστοποιείται η ανάγκη πολυάριθμων ραντεβού στο ιατρείο, καθώς και τα επείγοντα (ξεκολλημένα σιδεράκια κ.λπ. ) και υπάρχει η ευελιξία στα ραντεβού επίσκεψης στο ιατρείο. Ευνοούνται όσοι ταξιδεύουν συχνά είτε όσοι διαμένουν σε άλλες πόλεις και χώρες του εξωτερικού και είναι ιδανική λύση στην πρόσφατη κρίση πανδημίας Covid-19, όπου η φυσική παρουσία στο ιατρείο είναι ουσιαστικά

 Στα μειονεκτήματα συγκαταλέγεται το κόστος και το ότι η μέθοδος δεν μπορεί να εφαρμοστεί για τη διόρθωση όλων των ορθοδοντικών προβλημάτων.

Δείτε επίσης τη σελίδα μας Ορθοντική χωρίς σιδεράκια!

Οδηγίες για τους διαφανείς νάρθηκες

 • Τις πρώτες μέρες φοράτε το μασελάκι όσες ώρες μπορείτε κι ας είναι λιγότερες από τις ώρες που σας έχει υποδείξει η ορθοδοντικός σας. Σκοπός είναι να το συνηθίσετε και να αυξήσετε σταδιακά τις ώρες που το φοράτε μέχρι να φτάσετε στον επιθυμητό αριθμό ωρών. Όσο περισσότερο το φορέσετε τόσο πιο γρήγορα θα το συνηθίσετε.
 • Τις πρώτες 3-6 μέρες είναι λογικό να νιώθετε μια ενόχληση, να έχετε πρόβλημα με την ομιλία και πιθανόν αυξημένη ροή σάλιου, καθώς ένα ξένο σώμα βρίσκεται μέσα στο στόμα σας. Προσπαθήστε να μιλάτε πολύ ή να διαβάζετε δυνατά ενώ φοράτε το μασελάκι για να το συνηθίσετε στην ομιλία.
 • Αν η αρχική ενόχληση που νιώθετε κρατήσει παραπάνω από το φυσιολογικό ή αν νιώθετε έντονη ενόχληση σε κάποιο σημείο σαν να σας ‘’χτυπάει’’ το μασελάκι επικοινωνήστε με την ορθοδοντικό σας.
  Φοράτε το μασελάκι σας πάντα προσεκτικά χωρίς απότομες κινήσεις και με συνέπεια για όσες ώρες είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ορθοδοντικού σας.
 • Βγάζετε το μασελάκι από το στόμα πάντα όταν τρώτε και βουρτσίζετε τα δόντια σας.
 • Όποτε το μασελάκι δε βρίσκεται στο στόμα πρέπει να τοποθετείται στην ειδική θήκη που σας έχει δώσει η ορθοδοντικός σας και να διατηρείται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Ποτέ δεν το αφήνετε πάνω στο τραπέζι, μέσα σε χαρτοπετσέτα ή οπουδήποτε αλλού εκτός από τη θήκη του γιατί μπορεί να λερωθεί, να καταστραφεί ή και να χαθεί.
 • Όταν το βγάζετε από το στόμα πρέπει να το ξεπλένετε με νερό και να το τοποθετείτε υγρό μέσα στη θήκη του.
 • Το μασελάκι πρέπει να καθαρίζεται καθημερινά με λίγη οδοντόκρεμα χωρίς κόκκους ή σαπούνι για τα πιάτα και μια μαλακή οδοντόβουρτσα την οποία θα έχετε ειδικά για αυτό το σκοπό. Μπορείτε αν θέλετε μια στο τόσο να το τοποθετείτε σε ξύδι για να απομακρύνονται τα άλατα και να φαίνεται πιο καθαρό και γυαλιστερό. Αν σας πέσει κάτω ή σε κάποιο όχι πολύ καθαρό μέρος το καθαρίζετε με καθαρό οινόπνευμα. Ποτέ μην το τοποθετείτε σε ζεστό/βραστό νερό.
 • Φέρνετε το μασελάκι πάντα μαζί σας σε κάθε ραντεβού.
 • Αν για κάποιο λόγο δε φοράτε για μεγάλο χρονικό διάστημα το μασελάκι σας τοποθετείστε το υγρό στη θήκη του και διατηρείστε το μέσα στο ψυγείο.
 • Αν έχετε κάποιο πρόβλημα με το μασελάκι σας ή αν χαθεί/καταστραφεί επικοινωνήστε αμέσως με την ορθοδοντικό σας για να κλείσετε έκτακτο ραντεβού.