Ορθοδοντική δοντιών χωρίς σιδεράκια

Τι είναι η Ορθοδοντική δοντιών χωρίς Σιδεράκια?

Ορθοδοντική δοντιών χωρίς σιδεράκια είναι η μέθοδος Bonding (straight teeth – no braces). Η διαδικασία αυτή επιτυγχάνεται με τις όψεις ρητίνης, με την κύρια διαφορά να έγκειται στη βαρύτητα των περιστατικών σε σχέση με τις απλές όψεις ρητίνης που εφαρμόζονται συνήθως.

Σε μια μόνο επίσκεψη μπορείτε να μεταμορφώσετε το χαμόγελο σας χωρίς πόνο και χωρίς να τροχιστούν τα δόντια, να γίνει επέμβαση σε σχήμα και χρώμα με την βοήθεια των σύνθετων ρητινών με τον πιο συντηρητικό τρόπο της σύγχρονης αισθητικής οδοντιατρικής. Η μέθοδος εφαρμόζεται σε δόντια που παρουσιάζουν στρεβλοφυίες ή διαστήματα, σε σκούρα δόντια και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις ώστε γρήγορα και προσιτά αποκτάτε ένα νέο αστραφτερό χαμόγελο.

Τα δόντια απλά ”αγριεύονται” χωρίς να τροχίζεται μεγάλη ποσότητα αδαμαντίνης και ”χτίζονται” στο επιθυμητό
σχήμα, κλείνοντας κενά, καλύπτοντας μεγάλες δυσχρωματικές εμφράξεις, ”μπλοκάροντας” για αισθητικούς λόγους σκούρα απονευρωμένα μπροστινά δόντια, και διορθώνοντας στραβά δόντια (στεβλοφυίες) όταν ο υποψήφιος δεν θέλει να υποστεί μια ορθοδοντική θεραπεία, η οποία είναι η πρώτη θεραπεία εκλογής.

Τι μπορούμε να πετύχουμε με την ορθοδοντική δοντιών χωρίς σιδεράκια?

  1. Να καλύψουμε δυσχρωμίες και να ανοίξουμε το χρώμα των δοντιών
  2. Να ισιώσουμε ελαφρώς στραβά δόντια (στρεβλοφυίες), όταν ο υποψήφιος δεν επιθυμεί να υποβληθεί σε ορθοδοντική θεραπεία
  3. Να τροποποιήσουμε επιλεκτικά το σχήμα, το μέγεθος και να πετύχουμε ένα τέλειο χαμόγελο
  4. Να επιδιορθώσουμε γωνίες που έχουν σπάσει κατά την μάσηση ή λόγω ατυχήματος ή ακόμα και λόγω τριγμού
  5. Να κλείσουμε κάποια κενά ανάμεσα στα δόντια (μεσοδόντια διαστήματα)
  6. Να καλύψουμε δυσχρωματικές εμφράξεις

Είναι χρονοβόρα διαδικασία?

Όχι, συνήθως με η ορθοδοντική δοντιών χωρίς σιδεράκια ολοκληρώνεται μέσα σε 1 έως 3 ραντεβού ανάλογα με την βαρύτητα του περιστατικού.

Είναι επώδυνη διαδικασία?

Η ορθοδοντική δοντιών χωρίς σιδεράκια είναι ανώδυνη διαδικασία.  

Γιατί να προτιμήσω αυτή τη μέθοδο?

Σε στόματα με συνωστισμούς, μεγάλα μεσοδόντια διαστήματα και συγκλεισιακά προβλήματα, θεραπεία εκλογής είναι η ορθοδοντική θεραπεία. Αντίθετα, η διόρθωση αυτών των αισθητικών και λειτουργικών προβλημάτων με το Bonding ενδείκνυται σε άτομα που δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία, η οποία διαρκεί κατά μέσο όρο 2 χρόνια, ενώ ταυτόχρονα μπορούν να πετύχουν αλλαγή του σχήματος και του χρώματος των δοντιών τους