Βρυγμός και Bulling

Βρυγμός και Bulling

Βρυγμός και Bulling

Έχει σχέση ο βρουξισμός στους εφήβους με το bullying στο σχολείο;
(βρουξισμός ή βρυγμός είναι το σφίξιμο ή τρίξιμο των δοντιών)

“Τα παιδιά και οι ενήλικες τείνουν να τρίζουν τα δόντια τους όταν υποφέρουν από άγχος και ο εκφοβισμός είναι σημαντικός παράγοντας εδώ,” δήλωσε ο Nigel Carter, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Στοματικής Υγείας.

“Ένας αμβλύς, σταθερός πονοκέφαλος ή πονόλαιμος όταν ξυπνάς είναι το πρώτο προειδοποιητικό σημάδι του νευρικού συστήματος και παροτρύνω τους γονείς, τους επαγγελματίες και τα σχολεία να είναι προσεκτικοί όσον αφορά στα παιδιά που παραπονιούνται γι ‘αυτό τακτικά, ώστε να είναι σε θέση να εντοπίζουν περιπτώσεις εκφοβισμού και να τις αντιμετωπίζουν. “

Το Ίδρυμα για τη Στοματική Υγεία εργάζεται για να ευαισθητοποιήσει το κοινό ως προς τα σημάδια, τα συμπτώματα και τα προβλήματα που σχετίζονται με τον βρουξισμό, ώστε οι άνθρωποι που αισθάνονται ότι μπορεί να υποφέρουν από αυτό να μπορούν να το εξετάσουν.

Οι ασθενείς συνήθως δεν το γνωρίζουν, έως ότου ο οδοντίατρος αναγνωρίσει τη ζημιά που έχει προκληθεί.

“Ο εκφοβισμός οποιασδήποτε μορφής είναι απολύτως αποτρόπαιος και μπορεί να έχει τόσο σωματική όσο και ψυχολογική επίδραση και, όταν βιώνεται στην παιδική ηλικία, μπορεί να οδηγήσει σε τραύμα που μπορεί να διαρκέσει και στην ενήλικη ζωή,” δήλωσε ο Carta.

“Ο τριγμός των δοντιών μπορεί να μην ακούγεται σαν προτεραιότητα στην ευρύτερη εικόνα, αλλά θα μπορούσε να αποδειχθεί ένας σημαντικός δείκτης για την κατάσταση στον νου ενός παιδιού και θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι για να εντοπίσουμε τον εκφοβισμό σε ένα προγενέστερο στάδιο”.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Journal of Oral Rehabilitation στις 17 Ιουλίου 2017.